Column van Alize


Naamgeving. Muziek uit 2016 - zondag 31 januari 2016

Het lijkt me lastig voor een popgroep, om een bandnaam te verzinnen die de lading dekt. Ik vraag mij overigens al mijn hele leven af hoe mensen namen verzinnen voor hun kinderen of huisdieren. Er zijn landen waar een kind pas na verloop van tijd een naam krijgt. Past die dan beter bij dat kind als een vooraf gekozen naam? Maar dit terzijde. 
We schrijven 1990 en een Nederlandse band zoekt een naam. De Band Zónder Naam bestaat al 25 jaar, dus die naam valt af. Net als Pussycat, Doe Maar, Normaal, Guys ‘n’ Dolls en Klein Orkest. Hilversum 3 heet inmiddels Radio3 en we luisteren bijvoorbeeld naar Vanilla Ice met Ice Ice Baby. Of naar Seal met Crazy, waarbij dat laatste nummer mij persoonlijk meer aanspreekt dan de nummer 1 in de Top 40.
Ik stel me nu het volgende voor. Een jongedame van 28 lentes, genaamd Carol van Dyk, zit wat te tokkelen op haar gitaar. Ze is geboren in Canada en heeft Nederlandse ouders. Carol groeit Engelstalig op, maar als ze een jaar of zeven is verhuisd het gezin naar Amsterdam. Ze spreekt na verloop van tijd goed Nederlands, maar krijgt de Amsterdamse tongval nooit helemaal onder de knie. Dit bezorgt haar een apart stemgeluid. 
Er komen een paar muziekvrienden bij Carol thuis. Ze heeft net een nieuw nummer geschreven en de vrienden jammen er lustig op los. Het is een hels kabaal, want ze vormen een indie Rock band en die produceren over het algemeen veel drum- en gitaarsolo’s. De bandleden zijn dolenthousiast en willen met hun muziek naar PinkPop. Maar als ze zich op willen geven, moeten ze wél een naam hebben!

Misschien hebben ze dagenlang vergaderd en misschien hebben ze op enig moment gezegd; onze naam wordt datgene wat over precies één uur hier binnenwandelt. Misschien hoopten ze stiekem dat hond Rocky of kat Velvet binnen zou stappen of iemand met een Kleine Groene Tas. Maar niets van dat al, precies na één uur kleppert de brievenbus en daar valt het magazine van tennislegende Betty Stöve op de mat. De bandleden kijken elkaar aan. Bettie Serveert is geboren. Dat is inmiddels 25 jaar geleden en de band stuurt nu aan op een winning serve die ook voor mensen zoals ik, die niet van tennis houden, een ace is. Ik vind Never Be Over van Bettie Serveert smashing!  


 
Never Be Over / Bettie Serveert 
 
Shame on me for kissing you with my eyes 
Closed oh so tightly
But it doesn’t explain
All the ice in my veins
That it frightens me

It’ll never be over
And it won’t go away 
Even if I don’t see you
And all the memories fade

I have been drawing a hard line
But I know it’s in vain

It’ll never be over

It’s a shame that I’m still missing you when I know
You never wanted me
Oh it doesn’t make sense
But it feels so intense
That it’s haunting me

It’ll never be over
And it won’t go away 
Even if I don’t see you
And all the memories fade
I have been drawing a hard line
But I know it’s in vain

Let my conscience explode
Let me lose my control
Let me fall on my knees and cry

It’ll never be over
It’ll never be over

It’ll never be over




Reacties:

Leuk weer wat te lezen en te horen. liefs

Ma en Pa- 01-02-2016


Reageren:

Anti-spam 12 + drie = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >